Software

Afkodet: Mikkel Malmberg

I hvert nummer af Prosabladet spørger vi it-professionelle om deres forhold til programmeringssprog.

Mikkel Malmberg 
er selvlært programmør og appudvikler, der udover at være ansat hos Elastic har flere projekter på egen hånd – fx. 10er.app. Mikkel kan høres hver formiddag kl. 10 på P1 eller som podcast i programmet Kortsluttet.

1. Mit første sprog var HTML, som 
jeg lærte af et hæfte fra biblioteket. Jeg var 12 og brugte en hel weekend på at lave en personlig hjemmeside. HTML er teknisk set ikke et program­merings­sprog, men det var rigeligt, indtil jeg måtte lære at copy-paste ASP-stumper til en gæstebog.

2. Jeg har altid kæmpet mest med SQL, fordi jeg endnu ikke har fået lært det ordentligt. Jeg kan det til husbehov, men jeg er sikker på, at det giver tifold igen, når man går fra begynder til øvet.

3. Jeg vender altid tilbage til JavaScript, fordi der ikke er nogen vej udenom. Internettet er over alt, og med det følger JavaScript. Node.js gør, at det ikke engang kun er browsere, der bruger denne bastard af et quirky sprog.

4. Jeg elsker Ruby, fordi det er lavet med udviklerglæde som det primære mål. Communityet er vidunderligt, og frameworks som Ruby on Rails gør, at jeg som enkeltperson kan overskue at bygge store, komplekse systemer.

5. Jeg hader ikke rigtig nogen sprog. De har allesammen glade brugere og værdi, men nogle sprog tiltaler mig mere end andre. Java og .Net er for eksempel vildt populære sprog og frameworks, men de har aldrig rigtig vækket min interesse.

6. Til begyndere vil jeg anbefale Ruby, fordi det er et rart sted at være, og JavaScript, fordi det er over alt. I det hele taget vil jeg slå et slag for, at man som begynder bare vælger ét sprog og bliver dér, hvis man synes, det er sjovt. Når du først har lært ét, kan du nemmere lære de næste.