Åben indsamling til retshjælp til WikiLeaks

Pressemeddelelse: PROSAs Ungdomsudvalg U35 starter en frivillig indsamling til WikiLeaks.

PROSAs Ungdomsudvalg åbner nu en offentlig indsamling til WikiLeaks. Udvalget har både oprettet en bankkonto til formålet og har stillet en ”Olsen Bande-kuffert” i receptionen i PROSA - Forbundet af It-professionelle. Kufferten er til folk, der ikke vil kunne spores via bankoverførsler.

Vidir Valberg Gudmundsson, aktivist i PROSAs Ungdomsudvalg, udtaler:

- Wikileaks har været udsat for sabotagelignende tilstande i forbindelse med både deres hosting, deres DNS og deres funding. Desuden mener vi, at de ansatte i WikiLeaks skal støttes i deres kamp for informationsfrihed, derfor laver vi denne indsamling. Vi vil derudover sørge for at pengene udelukkende går til retshjælp for WikiLeaks som helhed, og ikke Julian Assanges verserende sag.

- Vi mener i PROSAs ungdomsudvalg, at det er i demokratiets bedste interesse, at WikiLeaks får lov til at forblive på internettet og drive den journalistiske virksomhed, som de nu gør. Vi vil først acceptere en lukning af WikiLeaks, hvis dette bliver bestemt igennem en retslig proces. Som det er nu, er det regeringer og kommercielle interesser, der prøver at bestemme, udenom retssystemet, hvorvidt den information, WikiLeaks leverer, skal ud til den globale befolkning. Information wants to be free!

Det er dermed frivilligt for PROSAs medlemmer at bidrage til retshjælp til Wikileaks.

Ungdomsudvalgets medlemmer har af egen lomme valgt at supplere indsamlingen op til mindst 10.000 kroner, som det blev meldt ud i går, <link aktuelt nyhed artikel pressemeddelelse-prosa-gaar-ind-i-slaget-om-wikileaks>da udvalget oprettede et officielt mirrorsite til WikiLeaks.

PROSAs ungdomsudvalg tager dette skridt, fordi det er blevet besværliggjort via afvisning af Pay Pal at overføre midler til Wikileaks.

- Der er stadig en åben bankkonto til Wikileaks på Island, som vi vil overføre pengene til. Og hvis den også bliver blokeret, finder vi nok en løsning, så pengene kan blive overbragt.

Kontonummer: Reg: 9541, Konto: 0006580890, skriv: ”WL” ved overførsel

[Bemærk: Pengene går til Wikileaks og ikke til Julian Assanges verserende retssag.]