Arbejdsmarkedet

CSC mister storkunde

308 CSC-medarbejdere virksomhedsoverdrages til TDC 1. april.

CSC har tabt kontrakten med TDC. Den overtages i stedet af TATA Consultant Service, som fremover skal udføre opgaverne. Det betyder, at 308 medarbejdere på CSC skal overføres til TDC, da deres arbejde flyttes til TDC. En stor del af medarbejderne er over en årrække flyttet med opgaver fra TDC til CSC.

Overflytningen til TDC sker via reglerne om virksomhedsoverdragelse og indebærer, at medarbejdernes ansættelsesvilkår flyttes over til TDC.

– Der er naturligvis stor usikkerhed blandt de medarbejdere, der skal overføres til TDC. De er ikke fyrede, men hvad der sker efter 1. april, kan de ikke få at vide endnu, siger PROSAs næstformand, Hanne Lykke Jespersen.

Usikkerhed blandt medarbejdere

Reglerne for virksomhedsoverdragelse betyder blandt andet, at medarbejdere som arbejder med opgaver, der direkte er relaterede til de overdragne opgaver, også kan følge med over i den nye virksomhed. Der er ikke kommet nogen meldinger fra TDC endnu om, hvad de forestiller sig, der skal ske efter 1. april, og derfor hersker der naturligvis stor usikkerhed blandt medarbejderne.

– Vi er nu i gang med at hjælpe vores medlemmer med at skabe klarhed, så godt det nu kan lade sig gøre, siger Hanne Lykke Jespersen og fortsætter:

– Selvom der ikke er nogen, der er blevet  opsagt endnu, er der selvfølgelig en frygt for, hvad der sker, når overdragelsen er fuldført. TATA's overtagelse af kontrakten sker formentligt for at billiggøre driften, og det kan gå ud over de overdragne medarbejdere.