It-drift, It sikkerhed og kryptering

Skræddersyet mailløsning til PROSA

Som den måske første virksomhed i Danmark har PROSA fået udviklet en 100 procents dansk mailløsning, hvor alle data lagres på servere, der er fysisk placeret i Danmark.

Gennem det seneste halve år har PROSA arbejdet på at udvikle en løsning for vores nyhedsbreve og mailudsendelser, som er skræddersyet til PROSAs behov som en fagforening, der tager privatliv og datasikkerhed alvorligt. Det betyder blandt andet, at alle data lagres på servere, der er fysisk placeret i Danmark – og ikke i skyen.

Udviklingen er sket i samarbejde med den danske e-mailudbyder Peytz & Co, som i forvejen benyttes af en række mediehuse og fagforeninger i Danmark.

Målet har været at skabe en model for PROSAs nyhedsbreve, som lever op til de skrappeste krav, når det gælder håndteringen af medlemmernes data og mailadresser. Alle sikkerhedsfunktioner som for eksempel forced TLS, DMARC og DKIM rotation er naturligvis indbygget.

PROSA har desuden haft et ønske om at holde sine servere i EU – gerne i Danmark – og at driften varetages af organisationer, der ikke har store interesser i USA. Dermed fravælger PROSA de store cloud-leverandører som Google, Amazon og Microsoft samt alle andre, der bruger deres cloud som underleverandør.

Ved at hoste data på dansk jord understøtter PROSA samtidig danske it-leverandører fremfor store, internationale datacentre, og den løsning har Peytz & Co nu sat op.

For Peytz & Co har projektet været specielt, og løsningen bliver nu også udbudt til alle andre kunder, som gerne vil have deres data ned fra skyen.

”Vi er taknemmelige for PROSAs input til løsningen, og vi er glade for at kunne tilbyde den til alle vores kunder. Så vidt vi ved, er det ganske unikt, at virksomheder kan købe en 100 procents dansk hosted mailløsning. Vi har i hvert fald ikke mødt noget lignende på markedet”, siger Laust Jørgensen, der er direktør i Peytz.