Julestue med skøre, bizarre og skræmmende fremstillinger af julen i populærkulturen

Kom til juleafslutning med foredrag, julesmåkager og kaffe

Hvad er populærkultur egentlig for en størrelse? Det simple svar er, at det er kultur med en bred appel som rammer mange mennesker. Der er dog meget mere i det end det.

Dette foredrag dykker ned i populærkulturens oprindelse og afdækker hvilke historiske begivenheder der var med til at skabe grobunden for den nye måde at tænke kultur på. Der gik ikke lang tid fra de populære værkers ankomst på scenen til at de blev beskyldt for at være underlødige og uden reel værdi. Denne forsimplede måde at se tingene på lever stadig i bedste velgående i dag, men har det overhovedet noget på sig? Kan man skære alle disse værker over en kam? Hvem er det egentlig som får glæde af at inddele kultur i høj og lav? Disse spørgsmål og mange flere vil blive besvaret på denne aften.

I anledning af at det er december måned og julen står for døren vil der også være en hel sektion af foredraget viet til de mere skøre, bizarre, og skræmmende fremstillinger af julen i populærkulturen. Så kom og fyld op på julesmåkager og masser af populærkultur til at komme igennem vinterens mørke måneder.

Foredragsholderen Dennis Jacob Rosenfeld er forfatter og kulturformidler. Han beskæftiger sig med litteratur, film og tegneserier. Han er især fanget af krydsfeltet hvor populærkulturen og finkulturen mødes. Han har sammen med Sabrina Vitting-Seerup skrevet bogen Populærkultur i samfundet som hjælper læseren til at afdække de dybere lag i populærkulturelle værker.

Dato

Start07. dec. 2021 17:30
Slut07. dec. 2021 19:30

Sted

PROSA København, mødelokalet PASCAL

Vester Farimagsgade 37A

1606 København V

Se på kortRejseplan

7 ud af 30 pladser tilbage

Kontakt

Lulu - kursus@prosa.dk

Bliv medlem af PROSA

Som medlem af PROSA får du en lang række fordele, som bl.a.

Gratis kurser

Juridisk rådgivning

Faglige netværk

Gode bankaftaler og forsikringer

Læs mere