Indeklima

Indeklima er et stigende problem inden for it-branchen og tendensen til at sætte folk sammen i storrumskontorer gør problemerne mere komplicerede at løse.

Men indeklimaproblemer er ikke mere indviklede end at de kan løses. Og selv om en solafskærmning umiddelbart ser dyr ud, så skal der ikke mange hovedpinetimer til, før det kan svare sig for virksomheden at investere i denne solafskærmning.

En af grundene til at der er stadig flere indeklimaproblemer, er den megen hardware der er på kontoret og fællesarealerne. Udover at de giver et betragteligt varmebidrag, er der også afgasning fra elektronikken i sig selv. Vær opmærksom på, at printere og kopimaskiner skal ud af arbejdslokalet, hvis de bliver brugt jævnligt i løbet af en dag.

Svampesporer er også et problem på nogle arbejdspladser. Man kan blive alvorligt syg af svampesporer, så er der mistanke om det, skal det straks undersøges.

Rengøringen er flere steder sat ned til under et minimum. Ud over at der er grænser for hvor langt man kan gå ned i rengøringskvalitet – og stadig overholde Arbejdsmiljøloven - så er det med til at forringe indeklimaet væsentligt.