It- og Samfundsudvalget (ITS)

It- og Samfundsudvalget diskuterer og definerer PROSA’s it-politiske holdninger.

ITS kigger på, hvordan it påvirker verden. Vores primære fokus er at være en kritisk røst, når it i Danmark bruges på måder, som er uhensigtsmæssige, er til skade for borgerne eller samfundet, eller modarbejder vores grundlæggende rettigheder. Vores faglighed betyder, at vi ofte kan se konsekvenserne lidt længere ud i fremtiden end folk, der ikke har en it-baggrund. Ligesom vi ofte også kan se løsninger, som folk uden it-fagligheden ikke har en chance for at kunne se.

I de seneste år har overvågningen af danskerne fyldt meget – PROSA er specielt bekymrede over den omfattende registrering af borgerne, som bruges til unødvendig overvågning, og over de tilfælde, hvor data er blevet brugt til andre formål end dem, data oprindeligt var indsamlet til. Men PROSA har også holdninger til automatiserede beslutningssystemer, algoritmer, sundhedsdata, softwarepatenter, DRM, Open Source og meget andet.

Ønsker du at være med til at forme, hvad PROSA skal mene om it-politiske emner, så er her i udvalget, det sker.

Mødeaktivitet

ITS mødes 6-8 gange årligt og alle medlemmer af PROSA kan være med i udvalget.

Til møderne deltager typisk 8-12 medlemmer. Derudover arrangerer udvalget temamøder, der er åbne for alle (også ikke-medlemmer).

Som medlem af ITS bliver du også tilmeldt mailingliste, der består af cirka 40 medlemmer. Så hvis du har et it-politisk emne, du mener, PROSA bør tage op, så bliv medlem af udvalget, og bring det op på mailinglisten.


Kontakt

Niels Bertelsen, formand for PROSA og mødeleder for ITS: nib@prosa.dk
Ole Tange, It-politisk rådgiver og sekretær for ITS: ota@prosa.dk


Læs mere om arbejdet i ITS

Arbejdsplan 2020-2022